Een nieuwe jaartelling deel 2

Een fase verder ......

 

Een fase verder in ons project en hoe ongelofelijk het klinkt heeft het bij mij al zoveel los gemaakt.
Er is veel gebeurd met mijn lichaam en geest. Mijn gevoel neemt geleidelijk de overhand
van mijn controlerende geest. Er is echt veel gebeurd met mij en het geeft mij zelfvertrouwen en innerlijke
rust. Mijn bijna altijd volle hoofd is nu met regelmatig rustig en bijna leeg en ik leef meer instinctief op
mijn gevoel. Al is mijn instinctief gevoel erg goed ontwikkeld, eigenlijk te goed ontwikkeld, de hsp dus, kan
ik dat nu veel beter relativeren en doseren. Arton en ik voelen elkaar steeds beter aan, al was dat al heel
goed, maar aangezien we beiden niet gaan voor goed, maar voor alles werkt dat geweldig samen.
Een blik of een klein handgebaar, maar ook de energie die we van elkaar voelen is al voldoende.

 

Dat blijkt wel uit de shoots die wij nu doen. Het oefenen vooraf is niet meer nodig, mijn lichaam volgt mijn gevoel en dat gaat al bijna geheel vanzelfsprekend. Ik raak in een bepaalde "trance" waarbij je puur je
lichaam laat gaan op het gevoel wat je op dat moment voelt. Ook merk ik op dat echt alle gêne weg is en dat ik zelfs de camera niet meer opmerk. Ik kan mij geheel op laten gaan in mijn gevoel, al gebeurd het echt nog wel eens dat de energie even wegvalt, maar dan zelfs pak ik die weer snel op. Daarvoor lukte het mij echt niet meer. Nu wel dus! Weer een geweldige overwinning. Elke keer dat ik weet dat ik mijn gevoelens ga uiten voor de camera kijk ik er ontzettend naar uit met een complete ontspanning. De
onzekerheid die ik vaak van te voren voelde is nu een gevoel van zekerheid en mijzelf loslaten en het laten gebeuren. Het voelt nu al als een bevrijding, op naar totale vrijheid.

 

 

Bij de laatste shoots heb ik weer zoveel gegeven dat ik daar best even flink emotioneel van was na het
zien van het resultaat. Zo mooi te zien, dat je ook daadwerkelijk terugziet wat je op dat moment voelde,
maar niet kon zien hoe dat eruit zou zien. Het resultaat was/is nog mooier dan ik dacht en ik weet ook dat ik
nog veel en veel meer in mij heb .... 2000% ..... dat is het doel, niets minder. Het voordeel is dat we beiden
perfectionistisch zijn en we nog de puntjes op mijn "i" gaan zetten en mijn gevoel zo overtuigd is dat
het mij alle mogelijkheid geeft dat te behalen ....... iets wat mijn geest altijd deed is nu compleet omgezet
naar het behalen van het doel via mijn gevoel.

 

Onze dankbaarheid gaat ook zeker uit naar de samenwerking met Joram die zijn kostbare tijd heeft vrijgemaakt om ons project extra bijzonder te maken. Dank je wel Joram! Je bent een bijzonder mooi mens en het was een geweldige ervaring met een prachtig resultaat waarvan al één foto hier in ons blog hierboven te zien is. Echt puur gevoel, hoe mooi is dat toch steeds weer.

 

Ik kijk erg uit naar de volgende fases en de shoots ..... weer een stapje dichterbij of verder,
het is hoe je het ziet :-) ...... echt super geweldig!

 

Inmiddels hebben we diverse fases en shoots achter de rug en is ons project voor shoots afgerond met écht de punt op de i in de laatste shoot ... wauwwwww ..... iets wat toch nog steeds diep verborgen zat in mij is er voor een groot deel uitgekomen, compleet onverwachts en iets waar ik zeker en absoluut nog verder mee wil gaan. Mijn boosheid die diep in mij zit en door aangepraat sociaal wenselijk gedrag na mij puberteit er niet meer uit mocht komen. Hoe frustrerend en ook erg pijnlijk, een ware blokkade die zo gemakkelijk lijkt, maar toch heel moeilijk voor mij bleek te zijn. Opeens uit het niets bij de laatste shoot voelde ik de woede echt in mij en dat zette letterlijk de emotie en de vormen neer die er tot op heden nog niet uitgekomen waren bleek achteraf na het bekijken van de foto's. Echt totaal overvallen en compleet verrast dat het toch voor een groot deel is uitgekomen. Tijdens de shoot werd ik al behoorlijk emotioneel van de pijn dat het mij deed en dát was de ultieme wending die altijd verborgen had gezeten tot op dat momemt. Wat een ervaring en wat een opluchting ..... eindelijk! Ook dat doel bereikt! Huilend languit op de grond samen met mijn grote liefde die naast mij kwam liggen en die zo ongelofelijk trots is op die ommekeer en ons project wat heel uniek is gemaakt uit liefde voor elkaar en de verwerking van de bagage die wij samen hebben doorgemaakt in ons leven en de afgelopen maanden. Eeuwig dankbaar ben ik Arton dat hij mij deze kans heeft geboden, zodat wij samen weer verder kunnen met ons leven samen, ons leven samen met de bagage als een daadwerkelijk verleden. Hoe mooi is dat dat je dat elkaar als cadeau kan geven als kers op de taart voor onze onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Uniek en heel bijzonder dat je maar één keer in je leven kan doen en dat is alleen maar mogelijk als je alles met elkaar deelt en volledig vertrouwen hebt in elkaar, met liefde als de allerbelangrijkste schakel - Amor Vincit Omnia - mijn lijfspreuk voor het leven die nu werkelijk waarheid is geworden.

Reactie schrijven

Commentaren: 8
 • #1

  Luc van Rixt (dinsdag, 08 januari 2019 14:11)

  Met veel respect gelezen Ilse! Je openhartigheid over de zoektocht naar jezelf. Je bent op een mooie weg, dus vervolg hem zonder aarzeling!

 • #2

  Ilse Peters (donderdag, 10 januari 2019 14:41)

  Dank je wel Luc van Rixt voor je attente reactie en dat zal ik zeker doen en ook zonder aarzeling :-)

 • #3

  Harry Schreurs (vrijdag, 11 januari 2019 14:43)

  Wat een geweldig mooi verhaal Ilse.

 • #4

  Ilse Peters (donderdag, 17 januari 2019 18:10)

  Harry hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal en jouw compliment!

 • #5

  Harry Stok (zaterdag, 16 februari 2019 19:36)

  Geweldig hoe de fotografie ook hier weer als therapie heeft kunnen helpen, ik zelf heb en gebruik het nog steeds bij kids en jongeren. Geweldig Ilse hoe het bij jou je eigen weg heeft geopend.

 • #6

  Koos follow_ripple (maandag, 25 februari 2019 11:42)

  Wat een mooi verhaal wat jullie Door gemaakt hebben en zeker hoe je je emoties de vrije loop laat gaan. Ja het draait om emotie en wat het teweeg brengt bij je zelf en wat je overdraagt naar je omgeving dat dan ook nog vast gelegd is door een zielsverwant maakt het nog mooier en dat vertaald zich ook in jullie schitterende foto’s Het is een feest om naar te kijken. Ik hoop dat jullie heeeeeel lang samen gelukkig mogen blijven het is zo gegund Groetjes koos

 • #7

  Ilse Peters (dinsdag, 09 april 2019 03:00)

  Harry Stok, bedankt voor je enthousiaste reactie hier op mijn blog. Wat bijzonder is fotografie toch steeds weer. Ik denk en ik weet het wel zeker dat het nog beter werkt dan een therapeut ;) :-)

 • #8

  Ilse Peters (dinsdag, 09 april 2019 03:05)

  Hallo Koos :-) enorm bedankt voor je mooie en lieve woorden op het blog. Het wordt zeker heel erg gewaardeerd! En als dat zou kunnen dat we nog heeeeeeeeeel lang samen gelukkig mogen blijven ... dat is een heel mooi vooruitzicht :-)